ASK  Eco Design van gebouwen en interieurs

 

Sinds 1997 ontwerpt ASK interieurs en gebouwen, zo duurzaam en ecologisch mogelijk. In 2008 won ASK samen met Biobouw de Architectuurprijs Achterhoek met het ontwerp van Markant Outdoor Centrum.

Lopende pilotprojecten zijn o.a.: Smart Eco City in China, Smart Eco City de Arabische Emiraten, een project in Aruba, Vitaness in Schoonloo te Drenthe en het Geboortehuis in Zutphen. Ook werken we aan het Dock Hotel, een autarkisch drijvend hotel in de Rotterdamse haven bij de RDM Campus en enkele agrarische projecten, zoals een drijvende koeienstal, de varkenshof en het Agro-Centrum. 

Onze eco-ideeën voor duurzame wellness en spa-centra worden ook steeds meer gevraagd.

Een andere tak van ASK is het 3D-uitwerken van grote innovatieve plannen op het gebied van duurzame energie. Zoals de Ocean Wave Power Station. We denken mee over het opruimen van plastic in oceanen. Zie beelden Plastic Collector Catamaran, die vaart op olie, gemaakt van uit zee gehaald plastic.

 

 

ASK ontwerpt een nieuwe Duurzame - Eco stal met extra functies die de boerderij aantrekkelijk maakt voor jong en oud.

De warmte uit de stal wordt gebruikt voor de gebruiksruimtes van mensen.

Boer Rob Denissen van de Piet van Meintjes Hoeve is een bevlogen man en maakt van zijn stal een beleving voor jong en oud.

Groeien of verdwijnen. Dat leken de opties voor Rob Denissen van de Piet van Meintjes Hoeve in Heukelom ‘We zaten met de veehouderij in een ratrace van steeds verder opschalen. In eerste instantie ging ik daarin mee, maar het ging me toch tegenstaan.’ Inmiddels is Rob flink op weg om circulair te worden en bouwt hij aan zijn Open Source Boerderij. Dat concept ontstond in 2013 tijdens de Dutch Design Week, waar Rob zijn dilemma als case had ingebracht. ‘Ik werd op het spoor gezet van nieuwe verdienmodellen, waarbij de assets van de boerderij, zoals ruimte, beleving, mest en melk, een andere waarde krijgen dan puur de verkoopprijs.’ Concreet betekent dat bijvoorbeeld een eigen zuivelmerk – de smaak van hier – met lokale afzet. Maar ook verhuur van werkplekken via seats2meet, activiteiten voor scholen en een kapperszaak op het erf.

Nieuwe stal

Circulair werken betekent het voedsel voor de koeien zo veel mogelijk zelf verbouwen, en geen soja meer uit Brazilië gebruiken. Een volgende stap is warmte opwekken. Dit koppelt Rob aan de nieuwe stal die hij wil bouwen. De oude is al tijden aan vervanging toe en past niet bij de hedendaagse ideeën over een goed koeienleven. ‘De nieuwe stal wordt ontworpen vanuit de koe, niet vanuit de boer. We willen voor de maanden dat ze op stal staan zo veel mogelijk de wei nabootsen.’

http://www.pietvanmeintjeshoeve.nl/articles

http://www.pietvanmeintjeshoeve.nl/nieuws/artikel-warmte-uit-de-stal-van-de-piet-van-meintjes-hoeve

Bekijk hier de pdf tekening van deze Stal